Sunday, November 23, 2014

11. nädal

Sellenädalane teema oli väga huvitav lugemine. Sain teada palju uut ning tekkis suur huvi hakata juurde uurima. Pean häbiga tunnistama, et see teema oli minujaoks väga tundmatu ning mul on hea meel, et selle teemaga siiski kokku puutusin.
Netis leidub palju huvitavaid tugilahendusi ning valikut oli raske teha. Silma jäi hoopis kursusekaaslase poolt foorumisse postitatud lahendus, milleks on Eyegaze Edge ehk Eye-Tracking. 
Huviga lugesin kogu nende kodulehe läbi ning leian, et tegemist on väga huvitava ning suurepärase tehnikalahendusega. See on loodud nii, et Eye-Tracker saab aru, mida sinu silmad tahavad teha ning see toimib justkui hiirena. See annab suurepärase võimaluse liikumisraskustega inimestel saata meile või teha teisi vajalike asju internetis. Kuigi testid on näidanud, et silmadega juhtimine pole nii mugav ja täpne kui on hiirega, on see siiski väga vajalik vahend inimestele, kes ei saa hiir ise kasutada.
Minule suureks üllatuseks on Eestis, just meie enda Tallinna Ülikoolis on olemas eye-tracking seade Eyetracker S2 täitsa olemas.
On olemas erinevad variante ning versioone ning seoses tehnoloogia arenguga, tuleb välja järjest paremaid mudeleid, mis teevad kasutamise veelgi mugavamaks. On oluline samm mõelda uusi lahendusi, kuidas saaksid kõik inimesed mugavalt arvutit kasutada, ning eye-tracking on suurepärane näide, kui kaugele on tehnoloogiaareng minema ning ma ei suuda ära oodata, mis võimalused meil tulevikus on.


No comments:

Post a Comment